lunes, 25 de abril de 2011

ELS MATERIALS CERÀMICS

Els materials ceràmics són materials inorgànics i no metàl·lics, les propietats dels materials ceràmics en general, són durs i fràgils amb baixa tenacitat i ductilitat. Els materials ceràmics es comporten usualment com bons aïllants elèctrics i tèrmics a causa de l'absència d'electrons conductors, normalment posseeixen temperatures de fusió relativament altes. A causa de les diferents característiques que posseeixen, exposaré a continuació diversos materials ceràmics mes específics:


ARGILA



L'argila és un material granular natural procedent de la descomposició de les roques feldspàtiques, un conjunt de minerals del grup dels silicats, compost principalment per silicats d'alumini hidratat.
L'argila, procedent del sòl o roca sedimentaria, és plàstica quan és barrejada amb aigua, però és dura i tenaç quan es cou en un forn.


VIDRE
Un vidre és una matèria sòlida, amorfa, relativament dura, químicament inert i biològicament inactiva, aconseguida a partir del refredament d'un líquid evitant-ne la cristal·lització, es a dir, al disminuir la temperatura, la densitat i la viscositat d'un líquid augmenten progressivament. Si durant el procés de refredament s'aconsegueix evitar la cristal·lització del material, el líquid adquireix una viscositat suficientment alta per a ser considerat un sòlid, el vidre no té doncs una estructura cristallina si no que les seves molècules estan ordenades de forma similar a un líquid, és a dir sense ordre.
Per a la formació del vidre es necesita potassi, calcària y silici.





CERÀMICA 
la ceràmica es un material fràgil, que es fractura quan se li aplica una força de tensió a causa de que es un material molt porós, i presenta una reduïda elasticitat. Presenta una elevada resistència a la compressió, també a molt alta temperatura, i també es bon aïllant tèrmic.
La ceràmica normalment es aïllant elèctric, però sota certes condicions, algunes ceràmiques es converteixen en superconductors o semiconductors.
La matèria primera es la argilla. S'utilitza agua, sílici, plom, estany y óxids metàlics.



CIMENT
El ciment és un conglomerant hidràulic artificial de naturalesa inorgànica. És un dels materials de construcció més importants que hi ha, si bé gairebé mai s'empra sol. Barrejat amb aigua i àrids forma el formigó. Si els àrids de la barreja són molt fins (com per exemple sorra), la barreja s'anomena morter.
Format a partir de una barreja de argila calcinada y calacàries, posteriorment molides. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario